top of page

KESHILLA EKOLOGJIKE

KESHILLA EKOLOGJIKE NE NDIHME TE AMBIENTIT

KESHILLA PER TE NDIHMUAR AMBIENTIN


Te ndihmojme ambientin eshte e lehte e mund ta bejme te gjithe! Ketu shenojme disa keshilla inteligjente.

 

KESHILLA EKOLOGJIKE NE SHTEPI


Qe ne momentin e zgjimit dhe deri sa vjen darka e biem serish ne gjume, ne konsumojme shume  burime te natyres. Por shpesh here harrojme se perdorimi i burimeve te çmuara, siç eshte edhe uji, ka nje impakt shume te rendesishem mbi ekuilibrat natyrore: mjafton pak kujdes per te fituar kursime te medha. 

 

KESHILLA EKOLOGJIKE NE LEVIZJE

 

Keshilla te nevojshme per te kursyer karburantin e makines

Perdorimi i makines ne ditet tona nuk eshte luks por eshte njedomosdoshmeri. Makina na shoqeron gjate gjithe dites ne aktivitet endryshme te jetes sone. Per shfrytezimin e saj nevojitet karburanti, icili tashme eshte kthyer ne arin me te shtrenjte ne treg. Eshte evendit te japim disa keshilla te rendesishme per te reduktuarshperdorimin e tij.

 

Keshilla te nevojshme per stinen e dimrit

Stina e dimrit afron dhe ne shqetesohemi çdo dite e me teper  se si te bejme te mundur qe te mos kemi ftohte e te mos harxhojme shume energji elektrike apo gaz per ngrohjen e ambientit. Ketu po shenojme disa keshilla praktike per te zgjidhur kete shqetesim. Mund te arrijme rezultate te mira duke mos shpenzuar energji elektrike, gaz (e sigurisht parà), por mbi te gjitha duke respektuar natyren.

 

KESHILLA EKOLOGJIKE KUR BLEJME

Kur blejme.

Secili prej nesh blen ushqime, ilace, veshje, mjete per tu spostuar, shtepine. Cdo produkt i  blere, edhe pse shpesh nuk e mendojme, do te kthehet nje mbeturine ose do te prodhoje mbeturina. Shume produkte jane nje mbeturine qe ne momentin qe i marrim nga rafti i supermerkatit, si per shembull amballazhimet. Por ne mund te ndikojme shume ne kete aspekt.

bottom of page