top of page

KESHILLA EKOLOGJIKE NE SHTEPI

Uji eshte nje burim i cmuar

 

Lavamani

Kur perdor ujin per nje dush apo per te lare dhembet, mundohu ta perdoresh me kursim, mbi te gjitha sepse ka nga ata qe nuk kane fare uje (ne bote jane rreth 2 miliard persona qe nuk kane uje): mos e ler te rrjedhe kot, per shembull.  

Nese rubineti juaj "pikon", mos prit qe te thyeje qeramiken pa te cohesh ta riparosh! Shume pika uje ne dite, jane mijra litra uje ne vit.

 

Dushi 

Kur sapunisesh, nuk ka nevoje qe uji te derdhet, ashtu si nuk ka nevoje te rrjedhe uje  prej 60 grade. Nje perdorim i moderuar i termostatit te ujit e te rrjedhjes se tij ben te mundur nje kursim te qindra miliarda litra uje dhe emetimin e tonelata CO2 ne atmosfere.  

 

Water

Instalo nje shkarkuese qe kursen: shkarkimi i ujit pas nevojave personale eshte higjenike, derdhja e 30 litra uje per te shplare kur mund te mjaftonin vetem 10 eshte e gabuar.  

 

Energjia e pazevendesueshme

 

Konsumo me pak energji

Mos harro te lesh ndezur llampat ne dhome kur nuk jeni aty prezent, e mos e lini Tv e stereon ne stand-by: gati 30 % e fatures elektrike influencohet nga elektroshtepiake te paperdorur. E natyrisht, perdor llampa me kursim energjitik: zgjasin deri 10 here me teper e konsumojne 80% me pak. 

bottom of page