top of page

KESHILLA EKOLOGJIKE PER BLERJET

Te mendojme per natyren edhe kur blejme 


Gjithcka ne blejme, do te kthehet ne mbeturine ose do te prodhoj ndotje
Keshtu qe, menyra me e mire per te evituar gjithe kete, eshte te blejme produkte sa me pak ndotes, nga uji tek shtepia.  

Fillojme nga pazari ne supermerkat: perdor sa me pak te jete e mundur qeset plastike dhe prefero cantat e pambukut. Evito blerjen e ushqimeve te fresketa te amballazhuara me para (fruta e perime te konfecionuara), sepse amballazhimi i tyre eshte nje mbeturine qe ne momentin qe e vendosni ne karrocen e supermerkatit.   
Makinen tjeter qe do blesh, mos harro ta marresh me metan, gpl ose hibride (elektrike): kursen shume para dhe respekton natyren.  


Nese po kerkon te blesh shtepi, gjej nje zgjidhje qe te kursesh energjine: mos harroni se edhe elektroshtepiaket qe rrijne ne stand-by konsumojne. Me mire te installosh panele diellore ose fotovoltaik pasi energjia eshte gratis.  

bottom of page