top of page

PER FEMIJET: EDUKATE AMBIENTALE

Sot neper shkolla per nje te neserme me te vetedishme.

Jemi shume te kujdesshem kur behet fjale per nevojat tona por kemi harruar nevojat  e Tokes e te ambientit ku jetojme. Perse? Kryesisht sepse nuk kemi informacion te bollshem. Sa prej nesh e dine se sa ndot nje aeroplan? Sa kohe do nje shishe plastike e abandonuar ne ambient qe te biodegradohet? (Shiko tabelen Koha e dekompozimit te mbeturinave ne natyre) Sa konveniente eshte perdorimi i nje makine me metan  ne vend te asaj me benzine?

 

Nje koshience ambientaliste.

Informacioni ambiental  mbi efektet qe cdo veprim i jone percjell ne ambient eshte fondamental per te krijuar nje koshience ambientaliste: qe nuk do te thote te jesh kunder  zhvillimit ekonomik o progresit shkencor, do te thote te jesh per nje zhvillim respektues te natyres qe na rrethon per te parandaluar efektet si per shembull kriza energjitike. Fatkeqesisht,shume gjenerata jane rritur pa patur mundesi te informohen mbi efekte te renda qe shkakton ne natyre nje prodhim shume i larte mbeturinash dhe nje zhvillim ekonomik i bazuar ne perdorimin e naftes.

 

Te edukojme gjeneratat e se ardhmes.

Sot, me shume se kurre, sforcot me te medha i dedikohen informacionit e edukimit ambientalper femijet dhe nxenesit e shkollave fillore, ne menyre qe te behenqytetare te vetedishem te veprimeve te tyre ne respekt te natyres. Shumekomuna ne te gjithe Italine kane vendosur te investojne ne komunikiminambiental per shkollat. Meg ne bashkepunim me Legambiente organizon vizita te shoqeruara ne impiantet e trajtimit te mbeturinave, per nxenesit e shkollave te ciklit te ulet.

bottom of page