top of page

INFO AMBIENTAL

Mbeturinat

Si jane te ndertuara mbeturinat? Si klasifikohen ato? Cila eshte koha e dekompozimit te mbeturinave ne natyre?
 

Riciklimi

Te njihemi me proçesin e riciklimit. Cfare eshte e perse sherben.
 

Grumbullimi i Diferencuar

Ne natyre nuk ekziston koncepti "mbeturina": gjithçka me karakteristika natyrale, pasi skartohet, thithet nga ambienti dhe vihet perseri ne qarkullim.  Ky eshte mesimi qe duhet te nxjerrim nga natyra: te prodhojme  objekte qe mund te asorbohen nga ambienti menjehere pas perdorimit te tyre. Sigurisht, duhet te prodhojme sa me pak mbeturina dhe te mundohemi qe ato te cilat  mund te riciklohen ti seleksionojme siaps materialit te tyre. 
E ne te vertete, grumbullimi i diferencuar eshte sot menyra me inteligjente, e mbeshtetur dhe ekonomike per asgjesimin e mbeturinave tona.  

 

Vendi i Grumbullimit te Mbeturinave

 

Keshilla Ekologjike

Ndotja ambientale rrezikon globin tone. Ne jeten e perditshme me pak xheste te thjeshta mund te bejme shume per te mbrojur natyren. Lexoni me vemendje keto keshilla. Jane te thjeshta dhe efikase.

bottom of page